Aυτό το φυτό καλλιεργείται ως καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων, κυρίως στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.Σπόρος με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα άλλα κυρίως πάρα πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε (110 mg τα 100 γρ έχει το λάδι καμελίνας ) αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το σιτέλαιο έχει μεγαλύτερη και τα ηλιέλαιο,καρδαμέλαιο άλλες δύο σημαντικές πηγές έχουν λιγότερο από την μισή.Η κατανάλωση τους συντελεί επίσης στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος. Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την παραγωγή πιο γερών αυγών.
Πρωτείνες | 20,00% |
Λίπος | 35,00% |
Υδατάνθρακες | 13,10% |